Супер Ели и компания на подготовка в САЩ

DenNews.bg
11.07.2012
размер на текста:

Женският ни национален отбор по волейбол заминава за САЩ, където ще проведе съвместна подготовка с американските състезателки. Щабът на янките е поканил нашите за спаринг-партньор преди Олимпиадата в Лондон. Дупничанката Елица Василева и съотборничките й ще пребивават в Анахайм, като ще останат там една седмица. Двата отбора ще изиграят и три контролни срещи в Лос Анджелис.
„Изключително сме доволни, че американците ни избраха за съвместна подготовка преди Олимпиадата. Гостуването бе договорено още пролетта, когато още не бяхме в днешния възход и състояние, но селекционерът Хю Маккъчън ни оцени още тогава. Имаме много предложения за приятелски срещи, но ние винаги сме търсили контроли със силни съперници. Тези срещи с тима на САЩ, който е един от водещите сили в света ще ни бъдат изключително полезни. След класирането на Гран При 2013, сега пред нас стои нова цел – участие на Европейското първенство догодина, като предстоят два квалификационни турнира през есента. Гостуването в САЩ ще бъде начална част от подготовката за евроквалификациите”, коментира помощник треньорът на женския ни национален отбор Димо Тонев пред bgvolleyball.com.
Нашите тръгват за САЩ на 13 юли, а на 21 юли двата отбора се връщат заедно в Европа. Американският тим, който е основен претендент за златото на Игрите отива по-рано в Англия за аклиматизация преди началото на турнира.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети