Група Престъпления по пътищата чака сапаревобанци на Е-79

DenNews.bg
10.07.2012
размер на текста:

Група Престъпления по пътищата чака сапаревобанци на трети пореден протест на главен път Е-79 край дупнишкото село Пиперево. Поводът за днешния митинг отново е Закона за горите, но с разликата, че спорните поправки, в чиято защита протестират общините и инвеститорите от коалицията „Природата за хората и регионите” вече са отменени.
Протестът е заявен с начален час 18:30 до 19:30 днес, като по същото време другите две общини от коалицията, Банско и Разлог, ще блокират главния път край Симитли.
По заявка на община Сапарева баня е издадено разрешително за провеждане на протеста от дупнишкия кмет Методи Чимев, а полицията е направила организация за охрана на мероприятието. Изненадващо обаче кметът на Сапарева баня Сашо Иванов коментира пред екипа ни, че не знае днес да има насрочен протест.
За днешното мероприятие отново няма разрешение за блокада на Е-79 и сапаревобанци ще стоят отстрани на пътя. Както писахме, единствено на първия протест те получиха разрешение да излязат на платното и да спрат движението за около 10 минути. За втория протест полицейският шеф на Дупница Борислав Динев не разреши спирането на трафика.
И на днешното събиране сапаревобанци ще заявят подкрепата си към спорните промени в Закона за горите, които според природозащитници подаряваха гората на олигарси и инвеститори. Промените отпаднаха след като президентът Росен Плевнелиев наложи вето и законът бе гледан отново в парламента.

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети