Чудо нечувано! Телефонни измамници от ромски клан във Ветово върнаха 12 000 лв. на жертвите си

dennews.bg
10.07.2012
размер на текста:

Телефонни измамници от ромски клан в град Ветово върнаха 12 000 лева, отмъкнати от две възрастни жени, станали жертви на престъпната схема.
Тримата са възстановили сумата, след като получиха осъдителни присъди от Дупнишкия районен съд. Измамниците бяха прихванати и поставени натясно, след като административният ръководител на държавното обвинение в Дупница Величка Шопова разпореди проверка чрез прилагане на СРС-та. Тримата мъже бяха установени на базата на проведена фонетична експертиза след прихващане на разговорите от техните сим-карти. Срещу двамата от тях са повдигнати обвинения по чл. 209 от Наказателния кодекс за измама, а срещу третия, който вече е осъждан за прилагане на тази схема с пробация, обвинението бе по чл. 210.


От Пресцентъра на Областната дирекция обясниха, че синът на измамената жена от село Фролош благодари на полицаите от Рила за добре свършената работа и възстановеното спокойствие за майка му. Възрастната жена стана жертва на телефонни измамници през април миналата година, когато се раздели с всичките си пари след обаждане от “прокурор”, за да не бъде задържан синът й за причинено ПТП. Ден по-късно 75-годишна жена от Рила съобщи от полицията, че по същата схема е попаднала в капана на измамници и се е разделила с 4000 лв.
След подадените сигнали и при съдействие от страна на жертвите полицейските служители от РУП Рила са предприели оперативно-издирвателни мероприятия. Месец по-късно са установени и задържани в района на с. Писанчево, Русенско, двама 32-годишни мъже и 28-годишният им партньор.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети