Мъж похити цял училищен комплекс във Франция

dennews.bg
10.07.2012
размер на текста:

Френски училищен комплекс беше похитен от въоръжен мъж в град Витри-сюр-Сен, южно от Париж, съобщава френската полиция.
В училище „Шарл Перо" има начални училища и детски градини, посещавани от деца на възраст между 3 и 12 години. В момента френските училища са в лятна ваканция, но провеждат летни занимания, информира news.bg.
По първоначални данни похитителят е държал и деца, но те са освободени. За момента похитителят държи само един възрастен, съобщава Huffingtonpost.
Мъжът е около 30 годишен и не познат на полицията. Той се барикадирал в класната стая, която ченгетата започнали тактически да обграждат.
"Преговорите са започнали и ние се опитваме да накараме този човек да се предаде", каза полицейски служител, цитиран от The Telegraph.
"Смята се, че заложникът е майка на дете. Други хора също са били държани за кратко, но те бързо са освободени. Специални сили на полицията са на мястото", допълват запознати.
Малко след 7.30 часа, когато децата започнали да пристигат за летен лагер, заедно с учителите и родителите, похитителят заловил между 5 и 10 деца и трима възрастни, но малко след това е освободил всички, оставяйки само една жена за заложник, съобщава Би Би Си.
Стрелба до момента не е имало и не са ясни исканията на нападателя, но полицаите смятат мъжът за сериозно опасен и много решителен.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети