Калин Георгиев: Няма шанс изчезналите работници да са живи

DenNews.bg
08.06.2012
размер на текста:

Калин Георгиев ще се срещне с близките на изчезналите рабоници, вече наричани от МВР "загинали".

Главният секретар на МВР Калин Георгиев изрази на глас тревогите, че няма шанс изчезналите при взривовете на складовете край Петолъчката работници да са оцелели.
Георгиев потвърди информацията, отречена по-рано днес от шефа на полицията в Ямбол, че на мястото са намерени малки части от човешки тела.
„Надеждата умира последна, но вие сами сте се убедили, че положението горе е като лунен пейзаж, кратерът е с дълбочина между 4 и 6 метра. Намерени са по време на огледа човешки останки, биологичен материал, което означава само едно – изходът е фатален. Единствено назначената ДНК експертиза може да каже конкретно кои части от кои тела на кого са”, коментира главният секретар, цитиран от bTV.
В момента той е на мястото на инцидента. Освен проверка на оперативната работа той е натоварен от МВР министър Цветан Цветанов да се срещне с близките на тримата работници.
Калин Георгиев съобщи още, че пътят през Петолъчката ще бъде отворен, но ще стане само транзитен - няма да може да се спира и слиза по трасето.
Калин Георгиев е вторият човек, който заговори за човешки жертви вследствие на инцидента в Ямболско. Малко повече от 24 часа след първия взрив окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев заяви, че най-вероятно има жертви при експлозиите в склада за боеприпаси, посочва още btvnews.bg.
Претърсването на скльдовете от екипи сапьори, които влязоха в обекта тази сутрин продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети