ГДБОП разби група за трафик на високорискови наркотици

dennews.bg
08.06.2012
размер на текста:

Група за трафик на високорискови наркотици е разбита по време на съвместна операция на ГДБОП,, дирекция “Вътрешна сигурност” и ОДМВР – Пловдив под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, информират от Пресцентъра н МВР.
Съвместна полицейска операция е предприета вчера на територията на област Пловдив с цел противодействие на престъпна група, извършвала трафик и разпространяване на високорискови наркотични вещества.
В хода на акцията са задържани двама пловдивчани - В.Х./37г./ и Д.С./24 г./, криминално проявен за кражби и разпространение на наркотици.
В.Х е задържан в района на бензиностанция “Петрол” на автомагистрала “Тракия-Юг”. У него са открити 1614 лв., шест мобилни телефона и седем СИМ карти. Иззет е и управляваният от него автомобил „Опел Астра”.
Д.С. е задържан в района на община Карлово, област Пловдив. От управлявания от него лек автомобил са иззети пистолет “ЕКОЛ” Магнум, пълнител с 14 патрона и 1,5 кг бяло прахообразно вещество, разпределено в три пакета. Пробата от него реагирала при теста на амфетамин.
При последващите действия по разследването в Пловдив е задържан и третият участник в групата – Ц.Г./39 г./, адресно регистриран в областния град, служител на РУП – Раковски.
И тримата са задържани със заповед за срок от 24 часа.
По случая се води досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Пловдив.
Разследването за установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата и всички съпричастни продължава съвместно с ГДБОП и Дирекция “Вътрешна сигурност” – МВР и под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети