Започва Европейското по футбол

DenNews.bg
08.06.2012
размер на текста:

Европейското първенство по футбол започва тази вечер в 18.40 ч., а първият мач – между съдомакина Полша и Гърция стартира 20 минути по-късно. За 24 дни ще се изиграят 31 мача между 16-те тима и 368 футболисти ще излъчат новия европейски шампион. Финалът на Евро 2012 е на 1 юли на Олимпийския стадион в Киев - столицата на другия домакин Украйна.
Според букмейкърите фаворити за короната са отборите на Германия и Холандия, а малко по-назад остава запътилият се към титла от трето поредно голямо първенство тим на Испания, отчита Гонг.
Ла Фурия е и най-скъпият отбор на Европейското. Цената на испанските играчи възлиза на 653 млн. евро. Германците са втори с цена 394 млн. евро. В своеобразната класация трети е съставът на Англия. 12 главни рефери ще свирят срещите от шампионата, като на очи се набива името на Йонас Ериксон, който е... милионер. Новият шампион на Стария континент пък ще получи 23 милиона евро, ако спечели всичките си срещи в рамките на първенството.
Талисманите на Евро 2012 са Славек и Славко. Почти 40 хиляди души гласуваха, за да дадат своите предпочитания за техните имена.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети