Деца от Дупница надникнаха в тайните на индийската кухня

DenNews.bg
07.06.2012
размер на текста:

Възпитаници на ОУ "Христаки Павлович" надникнаха в книгата с тайни на индийската кухня благодарение на проекта "Лачшо хабе", който този път ги заведе на гости в елитен столичен ресторант.
Проектът е реализиран от училището в партньорство с община Дупница и финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства-София.
Вече цяла година под ръководството на учителката си Лора Делибалтова 20 деца от различни възрасти усвояват тънкостите на кулинарното изкуство, а сега имаха възможност да видят как творческите идеи се реализират на професионално ниво.
Учениците бяха силно впечатлени от разказа на главния готвач Инам и неговия помощник Саджат за особеностите на индийската кухня и за живота в родината им. Особено интересни бяха демонстрациите при приготвянето на екзотичните ястия, а още по-вълнуваща беше дегустацията не необикновените за нашия вкус комбинации на иначе познати продукти, гарнирани с много подправки, внасяни за ресторанта специално от Индия. За децата беше любопитно да разберат и как се ръководи и поддържа ежедневно подобен ресторант, а на тръгване всички бяха категорични, че като пораснат ще станат готвачи.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети