АМ „Хемус” работят и по проекта за обновяване на центъра на Дупница

Броят на поръчките на фирмата, в която работи съветникът от ГЕРБ Йордан Йорданов станаха 5, сигнализира независимият му колега Първан Дангов

dennews.bg
07.06.2012
размер на текста:

АМ „Хемус”-Дупница, където работи общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов, е ангажирана и по проекта за обновяване на центъра на Дупница като подизпълнител на консорциум „Градско строителство”. Стойността на проекта за обновяването на центъра на Дупница „Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на град Дупница" е 4,3 милиона лева.
С това броят на поръчките, по които е ангажирана фирмата, вече стават 5. Сигналът за това бе подаден от независимия общински съветник Първан Дангов, който обясни, че информацията има от сигурен източник. Тази информация бе потвърдена пред dennews.bg и от собствен източник, според който уговорката между консорциума и дупнишката фирма била договорът за подизпълнение да бъде запазен в дълбока тайна.
Това е вторият сигнал, който подава Първан Дангов във връзка с ангажирането на АМ „Хемус” по проекти на община Дупница, първият бе на сесия на местния парламент и предизвика скандал. Тогава Дангов разкри, че Йордан Йорданов е оказвал натиск върху кмета Методи Чимев и главния инженер на общината именно АМ „Хемус” да бъде избрана за поръчката за кърпене на дупките в града на стойност 230 000 лв. На сесията Дангов изтъкна, че АМ „Хемус” са избрани и за още 2 поръчки- за чистенето на коритата на реките и за ремонт на хижа „Самоковището”. Пред журналисти Йорданов си призна, че наистина е настоявал фирмата, в която работи да бъде избрана, заради по-качественото изпълнение на проекта и полагането на асфалта. Комисията за конфликт на интереси към местния парламент обаче излезе със становище, че Йордан Йорданов не е в конфликт на интереси, защото не е член на Управителния съвет на дружеството, не участва и в контролни органи.
Според становището на комисията към ОбС това, че Йордан Йорданов работи в АМ „Хемус” не е пречка дружеството да участва при възлагането на обществени поръчки.
Докато комисията заседаваше, АМ Хемус спечели и четвърта поръчка на стойност 81 820 евро и е за благоустрояване на пространството между Джамията и галерия „Околийската къща”.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети