Дупничани напират за обезщетения заради земетресението

Даниела Методиева
06.06.2012
размер на текста:

Дупничани са започнали да подават усиленос молби за обезщетения заради земетресението от 22-и май. Докато в първите дни били подадени едва 6 молби, то само за ден в деловодството на общината постъпили цели 40 искания за отпускане на еднократни помощи, като до изтичането на крайния срок броят на молбите скочил на 100. Това означава, че за всеки то подадените сигнали комисията, назначена от кмета Методи Чимев трябва да посещава всеки от адресите и да прави опис на нанесените след труса според собствениците щети. Задачата на проверяващите е и да разберат дали става въпрос наистина за нанесени щети от труса, или просто опит за получаване на еднократна помощ от държавата в размер на 325 лв.
В първия ден след труса стана ясно, че е напукано стълбището на 12-етажен блок на улица Свети Иван Рилски, че има паднал комин на улица Венелин и напуквания по стените в блок № 2 в жк Бистрица. Най-тежко бе пострадало възрастно семейство от село Дяково, което трябваше да се изнесе от къщата си.
След като комисията посети всички адреси и направи оглед и опис на настъпилите конструктивни изменения, общината ще отправи искане за отпускане на средства за възстановяване до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети