Катастрофира безпилотният самолет, търсещ оцелели във взривените складове

DenNews.bg
06.06.2012
размер на текста:

Снимка: БНР

Отпуснатият от военното министерство безпилотен самолет, който издирваше тримата изчезнали работници във взривените складове край Петолъчката е катастрофирал. Това стана ясно след заседанието на правителството днес. По данни на министъра на отбраната Аню Ангелов причината за падането на машината е силният вятър, информира capital.bg.
Две бронирани машини “Пустинна котка“ разузнават района и търсят падналата летателна машина, за да вземат записа.
Втори безпилотен самолет, който е по-малък от катастрофиралия, ще бъде пуснат над мястото на инцидента.
Както писахме, планира се в обекта да влязат спасителни екипи с бронирана техника. Според министър Ангелов обаче все още е твърде опасно, защото взривовете продължават. Последната експлозия е регистрирана преди час.
Засега тримата работници, за които се разбра, че са били в Цех 1 по време на първия взрив, продължават да са в неизвестност. По думите на вицепремиера Цветан Цветанов тримата са били на най-опасното място - работили са в цеха, откъдето започнаха взривовете. Двамата спасени техни колеги са били по същото време на терасата и от взривната вълна телата им са били изхвърлени на няколко метра.
Ангелов допълни, че вчера при разгара на взривовете екип от петима души е влязъл в опасния периметър с риск за живота си, за да измъкне двама души. Единият от тях е настанен в болница, а другият е бил в шоково състояние, но вече е добре, информира и dnes.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети