Първан Дангов: Управляващите в Дупница тотално прегряха

Навсякъде ги преследва духа на братя Галеви и дългата ръка на Ресилово, голям гаф на Ивайло Константинов е да сезира прокуратурата заради изразена гражданска позиция

Даниела Методиева
06.06.2012
размер на текста:

„Управляващите в Дупница тотално прегряха”. Това обяви на пресконференция днес независимият общински съветник Първан Дангов, а повод за неговото изказване се оказаха няколкото вече управленски действия във връзка с изказването на различни мнения от граждани на Дупница.
Като първи фрапиращ пример за това Дангов посочи внесения сигнал от председателя на ОбС Ивайло Константинов срещу търговката Любов Градевска заради иницирани от нея подписки срещу продажбата и местенето на пазара.
„Недостойно е и председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов чрез прокуратурата да се саморазправя заради изразена свободна гражданска позиция, която касае развитието на бизнеса в града, независимо дали става въпрос за сергия на пазара или за друг търговски обект. Много ми е пресен споменът от предишния председател на Общинския съвет Явор Тодоров, който се саморазправи с една учителка, която поиска своите пари и изрази гражданска позиция на глас. И тогава саморазправата беше отново чрез прокуратурата. Аналогията, която правя е пряка и тя не кореспондира по никакъв начин със заявеното от ГЕРБ в предизборната кампания прозрачно управление в името на гражданите”, е мнението на Дангов.
Като втори фрапиращ случай в подкрепа на тезата си независимият общински съветник посочи изказването на заместник-кметовете, че от общинската галерия ги саботират заради изказаното на глас несъгласие и подписката против изсичането на дървета.
Като връх в тоталното прегряване Дангов посочи отправеното към dennews.bg обвинение в манипулация от страна на кмета заради изразена позиция по повод извършващи се строителни дейности на площада.
Според Дангов начинът, по който са тръгнали управляващите в Дупница говори за наченки на авторитарен тип на управление, което не се съобразява с мнението на гражданите, още по-малко с това на общинските съветници и опит за вкарване на прокуратурата и полицията в саморазправа чрез привикване на граждани на разпит.
„У мен се затвърждава мнението, че ГЕРБ управляват без програма, имат трудна комуникация с гражданите и са много чуствителни, и ако щете отмъстителни понякога, ако някой изразява пред тях несъгласие с техни действия. За мен тези 2 седмици на упорито мълчание на всички политически сили говори само едно- или ги е страх и няма какво да кажат, или мълчаливо подкрепят това, което се върши от кмета, заместиниците му и председателя на ОбС Ивайло Константинов. В момента ГЕРБ в Дупница не функционира като политическа партия, а еднолично в лицето на кмета и ОбС шефа , които чрез натиск налагат мнение и демонстрират управленска воля.
Затова ще внеса питане на сесия на ОбС към кмета какво е намерението на местната управа по отношение на пазара. Защото чух Ивайло Константинов да отстъпва от първоначалната си позиция и в Дупница да има 2 пазара. А виждам, че председателят на ОбС си позволявада коментира работата на кмета Методи Чимев. Защото не е работа на Ивайло Константинов да казва къде какви строителни работи ще се извършват в Дупница, това е в прерогативите на кмета”, заяви Дангон. Той обясни, че до момента е чувал не едно мнение, че Методи Чимев управлява в сянката на Ивайло Константинов, и работата му е сведена само до това да подписва заповеди за уволнение и да създава напрежение в общинска администрация.
„А това не е добър управленски подход. На тези хора им се привиждат духовете на Галеви, дългата ръка на Ресилово и опитите чрез прокурата да се решават проблеми е опит за политическа саморазправа с опоненти.
Само ще припомня 2006-а година когато аз бях кмет и имаше немеринее БИЛА да строи магазин как беше спретната подписка, в чиято основа стоеше сегашният заместник- кмет Крум Милев. Аз какво трябваше да направя тогава, да ги дам на прокуратурата ли. А когато бяха събирани подписи за издигането на кандитатурите на Пламен Галев и Ангел Христов за депутати, хората, които сега са дадени на прокуратурата, тогава бяха използвани да се подписват.
Явно ГЕРБ действа на принципа: Който не е с нас, е наш враг. И ако се плашат от собствената си сянка, това не им вещае нищо добро. Това е неумение да се управлява, недоволни винаги ще има. Голям гаф от страна на Ивайло Константинов е да сезира прокуратурата, явно него го е страх не само от братя Галеви, но и от цяла Дупница, заключи Дангов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети