Няма кинти, няма, няма кинти... След 2020 г.

DenNews.bg
05.06.2012
размер на текста:

Да нямаш и пукната монета в джоба, но да не ти пука. Да, и това време ще дойде, както се очертава развитието на технологиите. Повече от голяма е вероятността след 2020 г. всички плащания да става през смартфони, като заплатите, сметките, бакшишите... въобще всичките ни пари ще са само виртуални цифри в банката, но не и книжни банкноти.
Плащането през смартфон е удобство, от което се възползват все повече хора и в момента, но според доклад на Pew Researc “The Future of Money” най-вероятно тази практика ще доведе до изчезването на парите.
87% от жителите на Великобритания, които притежават банкови сметки се възползват от удобствата на мобилните плащания. В Азия 79% не са убедени, че технологията е достатъчно сигурно, а 49% от жителите на Америка смятат пазаруването чрез смартфон за тромаво и неудобно.
Според доклада за бъдещето на парите обаче през 2020 г. хората напълно ще са усвоили употребата на смартустройствата за пазаруване, което почти ще елиминира необходимостта от банкноти и кредитни карти

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети