Започва делото срещу Калина Илиева

dennews.bg
04.06.2012
размер на текста:

Делото срещу бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева започва днес в Софийския районен съд, информира vesti.bg.
Обвиненията срещу Калина Илиева са за това, че е фалшифицирала дипломата си за висше образование от Германия, както и че е представила пред Министерството на образованието още четири фалшиви документа, свързани с образованието, за които няма данни от кой са изготвени.
Ако прокуратурата успее да докаже обвиненията, Калина Илиева може да бъде осъдена на 8 години затвор.
В обвинителния акт се твърди, че в периода от 30 септември до 28 ноември 2007 г. , Калина Илиева е съставила неистински документ - диплома за висшист на нейно име.
Според обвинителния акт Илиева е фалшифицирала лично подписите на двама немски професори върху свидетелство за завършено висше образование, издадено на 4 октомври 2007 г. в гр. Берлин, от Професионално висше училище по техника и икономика, за придобита квалификационна степен "Магистър", по специалност "Икономическа комуникация".
Илиева е обвинена и за това, че на 28 ноември 2007 г. , когато е подала документи, за да започне работа в Министерство на образованието и науката (МОН), съзнателно е използва 4 броя фалшиви документи като доказателство, че е завършила висше образование, с което е подвела министъра на образованието.
Делото съдържа седем тома с документи. Съдът ще изслуша четирима свидетели и трима вещи лица. Мярката за неотклонение на Калина Илиева, взета на 4 април 2012 г., е подписка.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети