Бобов дол тегли 500 000 лв. заем за амфитеатъра

DenNews.bg
29.06.2012
размер на текста:

От първата копка в края на март до момента са усвоени 155 838 лв. Снимка: Архив/dennews.bg

Заем от 500 000 лв. ще изтегли община Бобов дол от фонд ФЛАГ за довършването на амфитеатъра, реши на извънредна сесия Общински съвет. Средствата са необходими за покриване на плащанията по проекта „Сътрудничество за устойчиво развитие на културния туризъм”, който Бобов дол реализира съвместно със сръбската община Палилула.
До момента е усвоен само един аванс от 155 838 лв., който не е достатъчен за покриване на всички разходи. Тъй като общината пък не разполага със свободни средства се налага тегленето на заема. Всъщност това е практика на повечето общини при разработването на проекти, тъй като отчитането на работата става на три месеца, а възстановяването на похарчените средства става след още три месеца.
Проектът с Палилула по Трансграничното сътрудничество и е на стойност 1 200 000 лв., от които за Бобов дол са 780 000 лв.
Градоначалникът Кирил Станчев направи първа копка на амфитеатъра в края на месец април, проектът обаче бе разработен и спечелен в мандата на бившия кмет Грети Алексова.
Освен изграждане на амфитеатър, в проекта се предвижда и културен обмен между двете общини.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети