Треньорът на Германия: Италианците са ми ясни, бием ги

DenNews.bg
28.06.2012
размер на текста:

Националният селекционер на Германия Йоахим Льов демонстрира високо самочувствие преди днешния полуфинал от Европейското първенство срещу Италия. Треньорът заяви, че е наясно със силните и слабите страни на "скуадрата" и не му е проблем да си изгради печеливша тактика, отчита sportni.bg. Льов разкрива и че не е притеснен от формата на халфа на „адзурите” Андреа Пирло, който бе блестящ на четвъртфиналите. "Ние ще запазим ритъма си и ще се подготвим за стила на Италия. Те могат да играят и 4-4-2, и 3-5-2. Ние сме подготвени и за двата варианта. Също така, не смятам да отделям специално внимание на Андреа Пирло. Безполезно е да му слагам персонален пазач, защото той прекалено често пуска дълбоки извеждащи пасове. Безспорно е огромното израстване на италианците от миналото световно. Ние обаче трябва да покажем нашата игра и да изиграем поредния си голям мач, дано го спечелим", коментира Льов.
Очаква се наставникът на бундестима отново да заложи в атака на Мирослав Клозе, за сметка на другото острие Марио Гомес. Тук предимството на Клозе е, че е футболист на римския Лацио и познава добре италианския стил на игра.
"Не смятам, че аз мога да давам някакви съвети на треньора. Той е разузнал съперника ни добре. Аз се готвя само с мисълта за мача и с надеждата, че ще съм титуляр", пък изрази мнението си Миро Клозе.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети