Върнаха на сила Казийски в отбора за Олимпиадата, Радо Стойчев е аут

DenNews.bg
26.06.2012
размер на текста:

Голямата звезда на българския волейбол Матей Казийски, който се отказа от националния ни отбор, все пак попадна в официалния състав за Олимпийските игри в Лондон, гръмна Sportal.bg. Казийски обяви преди няколко седмици, че се отказва от участие в държавния тим, ако президентът на БФВ Данчо Лазаров не подаде оставка. Към момента волейболистът не е променил решението си, но въпреки това от Българския олимпийски комитет (БОК) са го включили сред 20-те наши състезатели за Игрите.
Изненадата в състава е диагоналът Николай Учиков, който отдавна не бе попадал сред избраниците на селекционерите. От БОК са заявили като треньор на тима ни Найден Найденов, който е наставник на дупнишкия Марек Юнион-Ивкони и пое поста след оттеглянето на Радостин Стойчев. За помощници на Найденов са обявени имената на Камило Плачи и Георги Петров. Така става ясно, че Радо Стойчев не попада в списъка за Олимпиадата. Парадоксът е, че Стойчев и Матей Казийски са на едно мнение относно оставката на Данчо Лазаров, но състезателят е в състава, а треньорът извън него.
Друга интересна подробност е фактът, че националният ни отбор няма официален водач, който обикновено е президентът на съответната федерация. БОК пък е задължен да обяви окончателния състав на волейболния ни тим от 12 играчи на 4 юли.

Разширен състав на националния ни отбор по волейбол за Олимпийски игри:

Разпределители:
Андрей Жеков
Георги Братоев
Добромир Димитров

Посрещачи:
Матей Казийски
Тодор Алексиев
Валентин Братоев
Методи Ананиев
Тодор Скримов
Николай Пенчев

Централни блокировачи:
Теодор Тодоров
Виктор Йосифов
Николай Николов
Костадин Гаджанов
Светослав Гоцев

Диагонали:
Владимир Николов
Цветан Соколов
Боян Йорданов
Николай Учиков

Либеро:
Теодор Салпаров
Владислав Иванов

Спортно-технически щаб:

Старши-треньор: Найден Найденов
Помощник-треньор: Камило Плачи
Помощник-треньор: Георги Петров
Лекар: д-р Динко Захариев
Масажист: Александър Върбанов
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети