Контузия отнема европейската титла на Ваня Стамболова

DenNews.bg
26.06.2012
размер на текста:

Най-добрата наша лекоатлетка за миналата година Ваня Стамболова няма да може да участва на Европейското първенство в Хелзинки. Стамболова е получила травма на тренировка след удар в препятствие. Така най-голямата ни надежда за медал от шампионата на Стария континент отпада от надпреварата, съобщава bgathletic.com.
Ваня Стамболова наистана имаше голям шанс за отличие, след като спечели сребърен медал на 400 м с препятствия на Европейското в Барселона през 2010 г., а през 2006 г. дори стана шампионка. С постижението си от 54.04 сек Стамболова е на второ място в ранглистата на света за този сезон.
Треньорът й Георги Димитров потвърди, че Ваня е била в много добра форма и готова за шампионската титла. "Тя изкара една серия - в 10 дни направи седем старта, а между тях се разболя и от грип. Накрая беше изтощена, възстанови се и достига до такова състояние на формата, че проблемното осмо препятствие го премина на 15 крачки и й дойде на друг крак и се удари. Това е една трагедия. В момента нямаше кой да я бие в света. Теоритично тя отиваше на една разходка за първото място в рамките на 53 сек. Дали сме много пари за подготовка, държавата също е дала. Смятах, че това ще бъде най-лесната европейска титла. Но съдбата е казала друго”, коментира Димитров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети