Днес е делото за клевета срешу Цветанов

dennews.bg
25.06.2012
размер на текста:

В Пловдивския районен съд продължава делото за клевета, което председателят на Съюза на съдиите в България - съдия Мирослава Тодорова заведе срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, информира news.bg.
Делото срещу Цветан Цветанов беше прехвърлено в Пловдив с решене на Върховния касационен съд, тъй като Мирослава Тодорова е съдия в Софийския градски съд, където то трябваше да бъде разгледано.
Екатерина Роглекова, която е шеф на наказателното отделение в районния съд е съдия-докладчик по делото.
Мирослава Тодорова заведе дело за клевета срещу вътрешния министър в Софийския районен съд на 6 февруари. Причината са две последователни интервюта на Цветанов, в които той я обвинява в "обвързаност" с организираната престъпност, защото забавила мотивите към 8-годишната присъда на Васил Маникатов.
Според съдия Тодорова вицепремиерът е разгласил неверни и позорящи обстоятелства, както за съдийската й работа, така и за нея като председател на Съюза на съдиите.
Конкретният повод са думите на Цветанов, който на въпрос дали поддържа казаното, че съдия Тодорова покровителствала мафията, отговоря: "Абсолютно. Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които всъщност са в услуга не на обществото, не на тези, които плащаме данъците си, за да издържаме съдебната система, а всъщност те подкрепят точно организираната престъпност".
Тодорова не претендира за обезщетение и ако Цветанов бъде осъден, той ще трябва да плати на държавата глоба между 5 000 и 15 000 лв.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети