Задържаха измамник, представял се за човек на Бойко Борисов

dennews.bg
24.06.2012
размер на текста:

32-годишен мъж, представял се за служител от кабинета на Бойко Борисов е задържан за измами, информират от Пресцентъра на МВР.
В Главна дирекция “Криминална полиция” в петък е получен сигнал от Национална служба за охрана, свързан с опити за измама от човек, представял се за служител в кабинета на министър-председателя на България. Лъжечиновникът искал да му бъдат предоставени средства за изпращане на хора за обучение в Израел. В замяна предлагал да уреди държавни обекти на фирми, занимаващи се с охранителна дейност, а също и спечелване на държавни поръчки. Твърдял, че „това зависело от него“. Последно измамникът се обадил в голяма охранителна фирма, като поискал 2400 евро. Служители на “Икономическа полиция” - ГДКП предприети незабавни действия за задържането му.
Около 17.30 часа мъжът е установен в района на метростанция Сердика. Задържан е, въпреки, че се опитал да избяга. При ареста му се оказало, че е без лични документи. По-късно самоличността му е установена. Той е на 32 години от Шумен, с постоянен адрес в София. Мъжът е криминално проявен с регистрации за различни престъпления - по чл. 194, 195, 198, 207, 209, 210, 297 от НК. Многократно е обявяван за издирване и е осъждан.
При обиска у него са намерени и иззети мобилен телефон, бележки за закупени ваучери, бланка на Министерския съвет, адресирана до търговско дружество с искане на средства по описания механизъм.
По случая в ГДКП е образувано досъдебно производство, като 32-годишният е задържан за срок до 24 часа. Материалите са докладвани на прокурор от Софийска районна прокуратура и му е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“.
Работата за документиране на престъпната дейност на шуменеца продължава.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети