Лот 2 на АМ „Струма” взима важен водоизточник на с. Усойка

Кметът Крум Маринов и съветниците поискаха с писмо промяна на 3 участъка от трасето

Даниела Методиева
22.06.2012
размер на текста:

Лот 2 на АМ „Струма” взима важен водоизточник на страдащото повече от 40 години от безводие бобошевско село Усойка. Оказва се, че в тази част трасето минава точно през сондажа, който единствен реши проблема със сушата. Тя бе и причината през септември 2010-а година жителите на Усойка да блокират в няколко поредни дни главен път Е-79.
Сега ако не бъде направена корекция на трасето в тази му част, селото отново се обрича на безводие. Това бе и причината кметът на Бобошево Крум Маринов, подкрепен от всички съветници да внесе писмо до Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура”. В него те се обединяват около 3 основни искания за промени. Първото е отклоняване на част от трасето на АМ Струма при сондажа в село Усойка с цел запазване на този важен водоизточник. Освен него, оказва се, че Лот-2 в сегашния му вариант ще мине и през още един сондаж- този при фуражния завод край Бобошево. И тук исканията на кмета и светниците са свързани отново с отклонение от трасето в този участък.
Жителите на село Слатино пък имат претенция за направата на подлез, под който да пресичат магистралата с животни и селскостопанска техника.
Сред исканията на граждани, които не са взети под внимание, са и такива, на автомагистралата да има спирки към всяко село, но това е напълно изключено, тъй като става въпрос за високоскоростни отсечки по цялото трасе.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети