Талибани взеха за заложници курортисти в Афганистан

dennews.bg
22.06.2012
размер на текста:

Афганистански военни пристигнаха на мястото на атаката. Снимка: Ройтерс

Курортисти от хотел до езерото Карга до Кабул станаха заложници на талибани, информира Ройтерс.
От полицията съобщиха, че са атакували втория етаж на нападнатия от талибаните хотел, а 40-ина заложници са освободени. По непотвърдени данни поне 7 от нападателите вече са убити.
Отговорността за нападението поеха талибаните, които мотивираха своите действия с факта, че местни жители и чужденцити често си правели диви купони преди религиозни празници.
По информация на агенцията при атаката на един от хотелите н курорта талибаните са били оборудвани с преносими противотанкови гранатомети, както и с леки оръжия. Все още не е ясно какъв е техният брой, а работата на силите по сигурността става още по-сложна поради факта, че голяма част от почиващите са жени и деца.
Отговорността за нападението официално бе поета от талибаните,Талибаните поеха отговорност за нападението, като заявиха, че местните жители и чужденците често правят в хотела „диви купони" преди религиозни празници.
По-късно полицията освободи втория етаж на хотела. Около 40 заложници са освободени а поне седем от нападателите - убити.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети