120 абитуриенти от Механото взеха дипломите си на церемония

Директорът Елена Костадинова връчи плакети и кредитни карти на 26 отличници

Светлана Пилева-Блатска
20.06.2012
размер на текста:

Абитуриентите на ПГ “С. П. Корольов” в Дупница получиха дипломите си на официална церемония. 26 зрелостници получиха и плакети за отлични резултати, както и кредитни карти с “една добра сума като за начало”.


Директорът Елена Костадинова с гордост зяви, че от 122-ма ученици, 120 се дипломират, а 26-ма са с отлични оценки.
“Битките каляват ума и ви правят хора. Вървете напред и не очаквайте пътят да е непременно лек”. С тези думи Костадинова насърчи завършилите.
За специални заслуги и популяризиране на училището бяха аплодирани бурно Антония Йорданова, Ивайло Зашев и Станислав Китов, най-отличилите се през четирите години обучение.
Лъчезарната Антония спечели право да продължи обучението си в университет без изпит, след невероятно представяне на състезанието за уеб-дизайн в Монтана, провело се преди дни. Антония спечели журито със своя сайт “Water world”. Разработка на 11-класниците Стоян Стоянов и Веселин Димитров, също от Механото, е била представена на същия форум, но наградите за тях са били само поощрителни.

Отличникът Георги Георгиев вече е приет да следва в Американския университет в Благоевград, съобщи директорът на дупнишката професионална гимназия.
Официалната част, на която всички 120 зрелостници получиха дипломите си, бе последвана от изпълнения и скечове на абитуриентите.
Залата притихна, когато талантливият Даниел Лукаров изпълни „Испанска балада” на китарата си, а любимецът на цялото училище Станислав Китов, със смях и малка доза носталгия, върна абитуриентите към минали събития, с филмче и интересен разказ.
Певиците Мартина и Милена напълниха очите на съучениците си със сълзи при изпълнението на емблематичната песен на ФСБ “След десет години”. По традиция, а и в знак на гордост двете водещи на спектакъла Миглена Мирчева и Светлана Андонова бяха облекли ризите от училищната си униформа.
Абитуриентите представиха и забавен скеч за живота в училище.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети