ХАМАС удари Израел с 40 ракети

dennews.bg
20.06.2012
размер на текста:

40 ракети са изстреляни от територията на Палестина към Израел, които са попаднали в южната част на страната, информира РИА „Новости”.
По време на ударите тежко ранен е израелски полицай, но повечето от ракетите са паднали в пусти местности и не са успели да поразят жилищни райони.
Отговорността за ударите поеха представителите на движението ХАМАС, които уточниха, че са нарушили продължилото няколко месеца затишие и заради смъртта на 6-има палестинци.
Вчера израелските военновъздушни сили двукратно атакуваха въоръжени групи в сектора Газа. Според твърденията на палестинската страна, двама души са загинали, а още един е ранен тежко. Има информация и за загинало дете.
Израелската страна отхвърли вероятността детето да е убито при въздушните удари, като поясни, че авиацията не е извършвала атаки в посочения район. Израелските военни са на мнение, че детето може да е загинало от неправилно насочена палестинска ракета.
Преди това при въздушните удари в сектора Газа бяха убити четирима членове на въоръжена група. Други двама души загинаха при престрелка на границата с Египет.
Сблъсъците бяха предшествани от атака, извършена от неизвестни лица, жертви на която станаха двама израелски строители.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети