Скиори и сноубордисти се “спускат” по жълтите павета с протест

DenNews.bg
18.06.2012
размер на текста:

Снимка: PIA

След проваления скисезон на Витоша и опитите за прокарване на скандалните промени в Закона за горите, скиори и сноубордисти ще се „спуснат” по жълтите павета с пълно спортно оборудване. Замисленото като протест събитие сега ще се проведе като шествие в защита на българската природа и гори в сряда, 20 юни.
Както писахме, в отговор на протестите в столицата президентът Росен Плевнелиев наложи вето на закона, но сега започва натиска за оттегляне на ветото. Също в сряда в столицата ще се проведе протест в защита на скандалните поправки, организиран от коалицията „Природата за хората и регионите”.
„Вадете екипировката ;) Шествие на скиори и снобордисти за горите на България в сряда, 20 юни”, е апелът на група във Фейсбук . Организаторите на шествието призовават почитателите на зимни спортове да сложат каски, да вземат щеки и да метнат ските на рамо.
“Да покажем на властта, че скиорите и сноубордистите не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия. Искаме ГОРА !!! “, такова ще бъде отправеното послание към управляващите.
Настояваме Парламентът да ревизира изцяло скандалните промени при повторното разглеждане на законопроекта”, се казва още в събитието в социалната мрежа.
Шествието тръгва от НДК в 18:30, през „Витошка” в 19:15, ще мине пред църквата „Св. Неделя” в 19:30 и приключва пред Парламента.
Уведомяваме, че целия ден ще премине под символни акции, а протестът е със уведомление до Столична община и е законен. Законен, както и всеки протест, който не е забранен от кмета на София с нарочна заповед.
Единствено на законен протест е удачно да си носим ските и бордовете, тъй като не се очаква бутане с полицията, шегуват се защитници на зеленото богатство.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети