Бойко откри новото игрище на „Бончук” с 2 гола от дузпи

Константин Соколов
17.06.2012
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на новото футболно игрище с изкуствена настилка до стадион „Бончук” в Дупница, а след това игра за Витоша (Бистрица) в демонстративен мач с Марек. „Тигрите” победиха с 8:6, благодарение и на 2 точно изпълнени дузпи от Борисов.
На самата церемония по откриване на новия терен присъстваха легендите на Марек Сашо Паргов, Стоян Стоянов, Янко Динков, цялото общинско ръководство на Дупница, кметът на Кочериново Иван Минков, областният управител Владислав Стойков и депутати. Новият спонсор на Марек Актавис бе представен от директора Корпоративни комуникации Радослава Ганозова, а отец Георги Паликарски отслужи тържествена света литургия.


Изпълнителният директор на дупнишкия футболен клуб Иво Паргов, който е и главният инициатор за направата на игрището, благодари на премиера Борисов, че си е изпълнил обещанието да окаже подкрепа на Марек, като изтъкна ролята на общината и ръководството на Актавис. От своя страна Радослава Ганозова обеща, че фармацевтичната компания ще продължи да подкрепя Марек, а и подари на Бойко Борисов фланелка с номер 13 на отбора с неговото име на гърба. „Като направим магистралата, от центъра на София до тук ще се стига по –бързо, отколкото до стадион „Васил Левски”. Благодаря и на хората от Актавис, които удържаха на думата си, защото не може да си от Дупница и да не си спонсор на този велик клуб. Тук и Байерн Мюнхен и Абърдийн и кой ли не е минал, а за софийските отбори още като наближаваха Дупница знаеха, че лошо им се пише”, каза в обръщението си Борисов. Премиерът разкри и че се водят разговори Актавис да продължи спонсорския си договор с Марек. „С Актавис преговаряме за още 3 години да бъдат спонсори на отбора”, каза Борисов, като допълни, че с някои от дупнишките футболисти ще сформират сборен отбор, с който да участват в първенството на ветераните. Бойко Борисов не пропусна и да похвали защитника на Марек Емил Виячки, който според премиера, има голямо бъдеще на футболния терен. Феновете от Дупница пък си пожелаха да видят скоро отбора си отново в „А” група, като кметът Методи Чимев даде дума това да стане до 3 години.


След откриването се игра и първият мач на новия терен, който противопостави Марек и Витоша (Бистрица), завършил с успех за гостите с 8:6. За дупничани излязоха Даниел Белчев, Янек Кючуков, Светослав Георгиев, Асен Николов, Емил Виячки, Кирил Николов, Владислав Стойков, Еньо Кръстовчев и капитана Иво Паргов. Капитан на „тигрите” бе Бойко Борисов, а третото полувреме се „игра” на барбекютата в парк „Рила”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети