Забиха нож в гърдите на мъжка проститутка от двора на черквата в Дупница

DenNews.bg
17.06.2012
размер на текста:

Мъжка проститутка от ромския контингент от двора на централния храм „Св. Георги Победоносец” в Дупница е бил наръган с нож в областта на гърдите. 24-годишният Йордан Йорданов, познат на дупничани с женските си дрехи, прически и гримове, е настанен за лечение в общинската болница. Няма опасност за живота му. По негови думи, той е бил нападнат от чичо си. Тази версия се проверява.
От години ромски групи безпроблемно са превърнали двора на централния храм в публичен дом и място за злоупотреба с алкохол, наркотици и лепило.
Многократно, самият архиерейски наместник отец Георги Паликарски е разгонвал мъже и жени хванати в нечестиви пози около храма и е търсил съдействието на полицията.
По време на църковни ритуали пък се налага свещениците да разгонват просяци и замаяни от лепило и наркотици роми, които се опитват да спечелят лесни пари от хората в храма.
От началото на годината в двора на черквата имаше няколко нападения над минувачи с цел кражба и то посред бял ден. От ръководството на шахматния клуб, който се намира в черковния двор, също многократно са търсили съдействие от полиция и общината, заради опасенията да не бъдат нападнати децата, посещаващи занимания там.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети