Плевнелиев готов да наложи вето на Закона за горите?

DenNews.bg
16.06.2012
размер на текста:

Президентът Росен Плевнелиев е готов на дебат за исканото от природозащитници и граждани вето на скандалния Закон за горите. Тава твърди сайтът OFFNews.bg. Според информацията, намеренията на държавния глава ще бъде обявено днес, вероятно с официално изявление на страницата на президентството.
В изявлението на президента няма да има категорично обещание за вето, но ще се се каже, че в събота и неделя ще се проведат консултации, които да подпомогнат президента какво решение да вземе, твърди OFFNews.bg.
Юридическите съветници на Плевнелиев ще се съберат в ранния следобед днес, за да видят с какви мотиви могат да върнат закона на депутатите. По-късно днес или по-вероятно в неделя, ще има и неофициална среща с представители на екоорганизации. Целта й ще е да се разбера дали мотивите на президента и текстовете, които връща, са достатъчни да спрат протестите, твърди още сайтът.
Чрез социалните мрежи, противниците на закона се готвят за протест и днес. Тъй като демонстрациите нямат организатори, няма как те са де разграничат от проявената към оператор на bTV агресия на протеста вчера. Повечето природозащитници обаче са категорични, че ще продължат мирните си протести, а присъствието на провокатори на улицата не е тяхна отговорност.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети