Фенове викнаха: Лазарoff да уволним, волейболът да спасим

DenNews.bg
16.06.2012
размер на текста:

Снимка: sportal.bg

Протест поиска оставката на шефа на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и „свитата му”. Близо 100 фенове, организирани чрез социалните мрежи, се събраха пред прозорците на спортното министерство малко след обяд днес.
Екипирани, като за мач на любимите „лъвове”, младежите свиркаха и скандираха за оставката на ръководството. Те поставиха импровизирана надгробна плоча с надпис „Тук почива българският волейбол (1922 г.- 2012 г.)”, която да подсеща не само министерството, но и всички българи, че има опасност в един от най-силните си сезони националният отбор да претърпи крах, заради скандалите във федерацията.
По-голямата част от протестиращите носят тениски с надписи - Аз съм от шепата негодници и ти искам оставката; Да си негодник означава: да обичаш родината си, да държиш на отбора си, да подкрепиш треньора си, да поискаш оставката на Лазарoff.
Тези надписи са провокирани от изказванията на Данчо Лазаров, че протестите в защита на Радостин Стойчев и Матей Казийски, които напуснаха отбора, са организирани от шепа негодници. Повече от час протестиращите скандират „Данчо, иди си!, „Любо (Ганев, б.р.), иди си!", информира news.bg.
На плакатите са изписани послания в стихотворна форма: Лазаров да се измита с цялата си свита, Изборът е един, искаме си Радостин, Лазаров гори, внимание пожар, Лазарoff да уволним, волейболът да спасим.
Появи се дори и акростих, посветен на волейболния бос:
Довиждане
Адио
Народът
Чака
Оставка
Група съмнителни роми направи опит да се присламчи към протеста на феновете, информира Sportal.bg. Всички роми са били облечени с тениски с лика на Родо Стойчев и текст „Винаги един от нас”. Най-вероятно се касе за провокация, тъй като 20-ината роми не са успели да обяснят какво точно правят и какви са исканията им за волейбола.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети