Какви музеи? Феновете на Европейското наблягат на алкохола

DenNews.bg
15.06.2012
размер на текста:

Многобройните туристи, заливащи Украйна, заради Европейското първенство по футбол, съвсем не се вълнуват от историческите музеи и паметниците на културата в страната. Оказва се, че футболните запалянковци предпочитат посещения на пивоварни и дестилационни фабрики. Точно това направи туристическа агенция в град Харков най-печеливша, след като предлага екскурзии, наречени "Украински бирен маратон" и "Историята на украинската водка", съобщава местният вестник "Днес", цитиран от Новспорт.
Биреният тур включва посещение на няколко от по-известните пивоварни, където туристите могат да наблюдават процеса на приготвяне на питиетата, а и по-важното – да опитат от пенливата течност. Разбира се, и любителите на твърдия алкохол не са забравени. За тях е предоставена възможност да посетят най-голямата дестилационна фабрика в местността, а след това и популярно селце, в което туристите могат да употребяват в сериозни количества специално спиртно питие с висок градус. Двете експедиции продължават ден и половина, само на цената от 62 долара.
Сравнително популярни са и туровете през градовете домакини на футболните срещи, скачането с парашут, както и посещението на днепърската хидроелектрическа централа. Далеч по- малък интерес пък предизвикват възможностите за посещение на музеи и обучение на старинни местни ритуали, включващи музика и танци.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети