Възраждат житницата на Кочериново, там където трябваше да е боклука на Югозапада

Десислава Панайотова-Янкова
14.06.2012
размер на текста:

Местността "Точилото" е известна като житницата на Кочериново. Снимка: dennews.bg/ Архив

Житницата на Кочериново ще бъде възродена за земеделие, след като опасността местността „Точилото” да приеме боклука на целия Югозапад отмина. Повече от 12 годни най-плодородната земя в общината стоеше пуста в очакване там да бъде изградено регионалното сметище за нуждите на 11 общини от Югозападна България. След решението на правителството вместо едно сметище в Кочериново, проект движен дейно от бившия кмет Костадин Катин въпреки съпротивата на местните, да бъдат изградени два центъра-в Благоевград и Дупница, община Кочериново започна процедури за отдаване под наем на житницата за земеделие. Част от „Точилото” вече е засято с жито, а другата част търси наемател.
За пореден път Общински съвет взе решение за продажбата на два от етажите на пустата от години сграда на АПК-Кочериново.
Началната тръжна цена за четвъртия етаж на сградата, разположена точно срещу сградата на общината, е 80 183 лв. Депозитът за участие в публичния търг е в размер на 8500 лв., а тръжната документация се закупува за 100 лв.
Началната цена за продажбата на третия етаж на АПК-Кочериново е е 109 768 лв., депозитът е 110 00 лв., а тръжната документация-100 лв.
На първия етаж на сградата е разположена частна шивашка фирма. Вторият етаж също е продаден.


 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети