Среднощни погроми на коли държат жк “Бистрица” буден

dennews.bg
13.06.2012
размер на текста:

Среднощни погроми на автомобили не дават сън на жители на най-големия квартал в Дупница жк “Бистрица”. Само за няколко дни са регистрирани няколко груби посегателства, но малцина от собствениците са подали жалби в полицията.
В основа на погромите може да се окаже недостига на свободни места за паркиране, защото вече почти всяко домакинство има по една, а в някои случаи и повече коли. Това кара шофьорите да оставят автомобилите си по тротоари, в (бивши) зелени площи и в междублоковите пространства, както и да заемат паркингите на съседните блокове.
Три случаи на посегателства са регистрирани на паркинга пред 3-ти блок в жк „Бистрица” в рамките на пет дни. Живеещ в блока намерил колата си със счупено предно стъкло, а само ден по-късно бил откраднат халогенен фар на автомобил с марка „BMW”. Днес сутринта пък таксиметровата шофьрка Мариана Пилева заварила колата, оставено от сина й за ползване, обезобразена-липсва дясното огледало, бронята е надраскана с остър предмет, а десните гуми били изпуснати напълно.
“Синът ми замина за САЩ и остави колата си “Audi A4” при мен. Снощи я оставих напълно нерведима на паркинга пред вход “Б” на бл. 3, а сутринта я намерих разбита. Веднага се обадих на тел. 112. Подадох сигнал в полицията, но единственото което ме успокоява е, че колата има пълно Автокаско”, обясни Мариана.
От тази вечер със съседите й ще огранизират доброволчески групи за наблюдение. “Помолих и за полицейски патрул, но и ние ще следим. Дано хванем нападателя”, коментира още Мариана.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети