Задържаха мотоциклетист, преминал с мотор през столичен МОЛ

dennews.bg
13.06.2012
размер на текста:

Служители на Седмо районно управление установиха мотоциклетистите, преминали с мотори през търговската част на столичен МОЛ, информират от Пресцентъра на МВР.
Единият от извършителите на хулиганската проява бил задържан за 24 часа с повдигнато обвинение по 325 от НК, а съучастникът му се издирва.
На 7-ми юни служители от звено „Сигурност” на търговския център съобщили в полицията за инцидент с мотоциклетисти, станал на 5-ти юни около 12.30 часа В хода на разследването е изяснено, че двамата тръгнали с возилата си от паркинга на ниво /-2/, преминали през търговската част и накрая излезли през централния вход на ниво /0/. Инцидентът се разиграл в рамките на 20 – 30 секунди. Мотоциклетистите били с каски, а номерата на мотоциклетите - закрити и това, естествено, е затруднило разследващите.
Часове наред полицаите преглеждали записите от охранителните камери, докато установили близкото приятелско обкръжение на хулиганите и накрая стигнали до тях - Я.И. /22 г./ и А.К /18 г./ от София. Преди два дни полицаите задържали единия от тях. Пред служителите на реда Я.И. разказал, че двамата предварително се уговорили да влязат с моторите в МОЛ-а, за да направят шоу.
Я.И. бил задържан в местното районно управление за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на младежа било повдигнато обвинение по чл. 325 от НК. Неговият приятел си укрива и полицията го издирва все още.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети