Константинов напуска БФВ, обяви националния треньор за „бивш”

Константин Соколов
12.06.2012
размер на текста:

Президентът на Марек Юнион-Ивкони Ивайло Константинов подаде оставка от Управителния съвет на Българската федерация по волейбол ден след срещата при премиера Бойко Борисов. ОбС-шефът на Дупница напуска и вицепрезидентското място във федерацията.
В мотивите си за решението, изложени в писмо до ръководството, Константинов сочи скандалната ситуация между ръководството на БФВ и националния селекционер Радостин Стойчев. От писмото на Константинов до БФВ прозира още една новина-той нарича Стойчев „бивш” селекционер, което все още не е факт. Оставката на треньора се очаква да бъде разгледана днес от ръководството на родния волейбол.
До момента Константинов е единственият, който се оттегля от УС и ръководството на БФВ, след като Радостин Стойчев обяви, че няма да води националите ни, ако президентът и УС останат в сегашния си състав. Константинов беше и единственият от ръководството и УС на волейбола, който открито се обяви против напускането на Стойчев преди по-малко от месец. Националният треньор тогава остана начело на българския тим в решаващите битки за олимпийска квота, след личната намеса на премиера Бойко Борисов. Тогава Стойчев се съгласи да води националите до края на втората квалификация, а за по-нататъшното си оставане на поста постави като условие оставка на целия УС и президента на федерацията Данчо Лазаров.

 

Публикуваме писмото на Ивайло Константинов до БФВ без редакции:

 

З А Я В Л Е Н И Е

От

Ивайло Любенов Константинов,

Вицепрезидент и член на УС на БФВ

Уважаеми дами и господа членове на Общото събрание на БФВ,

Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - Вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ.

Решението ми е породено и от факта, че е против принципите ми, администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор, заради ръководството на БФВ).

Като се надявам на правилно разбиране на мотивите на моята оставка, оставам с най-добри чувства към волейбола и декларирам готовност за помощ и съпричастност винаги когато това е по силите и възможностите ми.

С пожелания за здраве и бъдещи успехи на БФВ,

Ивайло Константинов

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети