Гърците пред тотален срив

DenNews.bg
12.06.2012
размер на текста:

Гърците са пред тотален срив, разрухата е очевидна, пише в. “Катимерини”. След продължителният предизборен период, политическата несигурност и растящата заплаха за излизане на страната от еврозоната, държавата изнемогва.
Всичко е тръгнало към своя крах, приходите в хазната са се сринали, бизнесът на гръцки фирми с външни контрагенти не върви, икономиката загива, това допълва “Катемарини”.
Енергийният пазар също е пред тотален фалит, след като две енергийни компании затвориха врати заради неизплатени дългове, което доведе много други компании до прага на срив.
Туризмът, отрасъл на който гърците винаги са разчитали, тази година показва 50% понижение на резервациите, което е много обезпокоително, обясняват мрачно туроператорите. След изборите на 6 май инвеститори масово напускат страната, строителството е замряло, рекорд бележат затворените предприятия, на крачка от краха са и държавните болници, а все по-непосилно е за осигурителните фондове да плащат пенсии и това ще проличи още от началото на юли, алармира още в. "Катимерини", цитиран от БТА.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети