Колумбийци се стреляха с домати

dennews.bg
11.06.2012
размер на текста:

Хиляди фермери и туристи в област Бояка участваха в традиционния фестивал Томатина, който остави колумбийската провинция Сустамарчан покрита с червена маса.
Областта северно от столицата на страната Богота е известна с доматите си и Томатина беше част от културния фестивал, който се състоя през уикенда и беляза края на събирането на реколтата в земеделската област, съобщи БГНЕС.
Организаторът Еинер Суарес заяви, че над 18 тона домати били използвани за битките, но не може да става въпрос за пилеене на реколта. "Използваме домати, които са останали на корените в парниците и на нивите, и не са годни за консумиране от хората. Искахме да организираме веселба за колумбийските фермери след усърдната им работа. Партито е за Сутамарчан, Бояка, Колумбия и за целия свят", заяви той.
След томитаната местните пожарникари окъпаха участниците с маркучи, за да могат да се насладят на останалата част от фестивала, включващ създаване на картини от зелени и червени домати, състезания по надяждане с домати и танцувални игри.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети