Четвъртокласниците от Джерман последни по знания в цялата област

DenNews.bg
11.06.2012
размер на текста:

Четвъртокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в дупнишкото село Джерман се класираха последни по среден бал на външното оценяване в Кюстенилска област.
Възпитаниците на другите две училища, за които учебната 2011/2012 г. е последна, след като преди по-малко от месец ОбС-Дупница взе решение за закриването им, тези в Бистрица и Червен брег се класират съответно на 23 и 21 място в областта.
Най-доброто представяне от училищата в Дупница регистрират четвъртокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски”, които взимат бронза в Кюстендилско със среден бал 18,46. Възпитаниците на ОУ „Св. Климент Охридски” се класират трети на изпитите по български език и литература, Човек и природа, Човек и общество, а по математика са пети.
Литературата и българския явно затрудняват най-много възпитаниците на ОУ „Христо Ботев”-Бобов дол. В последните места компания им правят децата от Джерман, Рила и Яхиново. В решаването на задачи най-много грешки са допуснали децата от Джерман, Бобов дол, Самораново и Яхново.
По среден бал шести от 29-те училища в областта се подреждат учениците на ОУ „Евлоги Георгиев”-Дупница; на седмо място е ОУ „Св. св. Кирил и Методий”-Дупница; на десето е СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница; на 11 е училището в Сапарева баня следвано от училищата в Бобошево, Кочериново, ОУ „Н. Рилски”-Дупница и „Христаки Павлович”-Дупница. На 17 място е ОУ „Н. Вапцаров”-Бобов дол, на 19 е ОУ „Хр. Ботев”-Самораново; на 20 е ОУ „Христо Ботев”-Крайници; на 21 е ОУ „Св. св. Кирил и Методий”-Червен брег; на 22 е „ОУ „Ав. Попстоянов”-Рила; на 23 е ОУ „В. Априлов”-Бистрица; на 26 е ОУ „Св. св. Кирил и Методий”-Яхиново; на 27 е СОУ „Хр. Ботев”-Бобов дол и на 29 място е училището в Джерман.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети