Семейният тандем Исуса-Хиената в ареста за серия от кражби

dennews.bg
11.06.2012
размер на текста:

Семейният тандем Исуса-Хиената от Велико Търново са прибрани в ареста на старопрестолния град за серия от кражби, информират от Пресцентъра на МВР.
Криминалистите на ОДМВР-В.Търново започнали работа, след като в средата на миналия месец по едно и също време били разбити бравите на офис в града и на частно жилище, откъдето изчезнали пет лаптопа, мъжка кожена чанта и две флашпамети. В хода на проведеното разследване те попаднали в следите на 27-годишния Х.Г., известен с прякора Исуса – многократно осъждан за взломни кражби, грабеж, лъжесвидетелстване и унищожаване на чуждо движимо имущество. Оказало се, че активен помагач е съпругата му А.Г. - Хиената, натрупала сериозен криминалистически „актив“, също осъждана за кражби и притежание на високорискови наркотични вещества, като престъпленията са извършени в рамките на изпитателния срок на наложена й условна присъда – 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.
Семейният тандем е извършил още 7 взломни кражби на територията на старата столица, изяснили разследващите. На 14 април тази година, след като счупили стъклото на предната дясна врата на паркиран „Мерцедес“, откраднали маркови слънчеви очила с позлатена рамки, спортен сак, скъпи маратонки и спортни дрехи. На следващия ден от друг паркиран автомобил „Фолксваген Туарег” отнели слънчеви очила, джобно ножче и метален фенер, а малко по-късно разбили гаражна врата, за да атакуват „Ауди А80” – оттам откраднали автосидиплеър, дистанционно управление, кутия за панел и дистанционно управление за трансмитер. Хвърлили око и на паркиран на ул. „Краков“ лек автомобил „Мерцедес Е 250” – проникнали по вече отработения начин, но попаднали само на 2 лева. Тъй като това било крайно недостатъчно, насочили усилия към паркирано „Пежо 407” и задигнали от него метален прожектор и ловджийски нож. Исуса и Хиената признали и за още две кражби, извършени в края на април тази година - от два апартамента в жилищна кооперация си тръгнали с кафемашина, аудиоуредба и видеокамера, медицинска стомана и сребърни бижута
При извършени претърсвания на различни адреси в Търново и Плевен част от инкриминираните вещи са установени и иззети. Друга част те успели да пласират на различни клиенти. Х.Г. и А.Г. са привлечени като обвиняеми. С определение на Районния съд от 8 юни т.г. на мъжа е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на половинката му- „домашен арест”. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на семейството продължава, изясняват се допълнителни данни за извършени от тях други взломни кражби в града.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети