Край на пушенето на закрито, проверяващи плъзнаха от полунощ

DenNews.bg
01.06.2012
размер на текста:

Пушенето на закрити обществени места вече е в историята. Забраната влезе в сила в 00 часа снощи, а проверяващите плъзнаха по нощните заведения и барове минута след това.
Освен на закритите обществени места, пушенето е забранено на детски площадки и училищни дворове, стадиони и спортни обекти, летни кина и театри. Забраната важи и за тротоарите край детските ясли и градини, и други детски обекти. Тя е в сила на всички открити места, където се провеждат събития за деца и ученици.
В проверките през нощта са били ангажирани 650 инспектори от регионалните здравни инспекции, както и полиция, и доброволци.
Предвидената глоба при нарушения е от 300 до 500 лв. за физически лица при първо нарушение и до 1000 лв. при повторно. За фирмите са предвидени санкции от 3000 лв. до 5000 лв. при първо нарушение и до 10 хиляди лв. при повторно.
Премиерът Бойко Борисов не пропусна да коментира темата.
„Този, който пуши в заведение, е простак”, заявява той от страниците на в. „Труд” днес.
Депутатите ще пушат на жълтите павета вместо в пушалнята в парламента. Според шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова от ГЕРБ депутатите са първите, които трябва да демонстрират спазването на закона.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети