Методи Стойнев: Съветникът от ГЕРБ Йорданов не е в конфликт на интереси, но лобира за АМ „Хемус”

Даниела Методиева
09.05.2012
размер на текста:

Съветникът от ГЕРБ в Дупница Йордан Йорданов не е в кофликт на интереси заради избора на АМ „Хемус” като изпълнител на вече 4 поръчки от община Дупница. Йорданов не е член на Управителния съвет на дружеството, не участва и в контролни органи. Това становището на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси, които се самосезира и започна проверка по договорите след сигнал, подаден от независимия общински съветник Първан Дангов.
Според становището на комисията към ОбС това, че Йордан Йорданов работи в АМ „Хемус” не е пречка дружеството да участва при възлагането на обществени поръчки.
Според един от членовете на комисията Методи Стойнев становището и такова, защото такъв е и законът. В него никъде не е указано, че има конфликт на интересе в случай, че съветникът работи в дадено предприятие.
„Този закон е като бариера в полето. Мишките се промушват под нея, лъвовете е прескачат, а само воловете спират пред нея. Конфликт на интереси имаше в предишния общински съвет, когато много от съветниците участваха с техните фирми при възлагане на поръчки. В случая Йорданов не може да бъде уличен в кофликт на интереси, но пък това в никакъв случай не може да му попречи да лобира за АМ „Хемус” пред общинското ръководство, коментира Методи Стойнев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети