Катаджии борят корупцията с проверки на ята

DenNews.bg
07.05.2012
размер на текста:

Група от няколко полицаи да проверяват спрените превозни средства, предложи комисар Антон Антонов от "Пътна полиция", при главна дирекция "Охранителна полиция” в студиото на bTV тази сутрин. Според него така ще се проверяват повече автомобили и корупцията ще бъде ограничена до минимум. Спирането ще извършва екип от двама полицаи, но самата проверка ще става от всичките 10-12 служители, отговорник пък ще бъде инспектор, който ще следи процесите. Така ще бъдат проверявани абсолютно всички превозни средства и нарушителите санкционирани.
Полицаите са обучени от техни холандски колеги с необходимите знания и опит и от година насам дава резултати. Хванатите с нарушения шофьори са много повече от преди и корупцията е избегната, защото на всяка проверка присъстват мейду 10 и 12 проверяващи и едновременно се проверяват още толкова автомобили.
Другата крачка, която е задължително да се направи, това е увеличаването на камерите. Сега те са 24 по пътя и 78 на тези в полицейските коли. Това е най-ефективния начин за санкциониране на нарушителите, защото камерата снима този, който нарушава закона и след това той получава по пощата акта, който трябва да заплати.
Комисар Антонов призова гражданите, когато забележат нарушител да не влизат в конфликти, а да звъннат на спешния телефон 112.

 


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети