Арестуваха полицай, опрял пистолет в слепоочието на жена си

dennews.bg
07.05.2012
размер на текста:

Полицай от Русе е арестуван за това, че е заплашил съпругата си с убийство, информират от Пресцентъра на МВР.
Снощи към 23.40 часа в полицията чрез тел. 112 бил получен сигнал за скандал в дома на 43-годишния Георги Георгиев от Русе. Пристигналите на място екипи установили, че свадата е в апартамента на полицай от група „СОД“ в областната дирекция. В нетрезво състояние той грабнал заредения и незаконно притежаван пистолет „Скорпион“ с монтиран на цевта заглушител, опрял го до главата на жена си и я заплашил да убие нея и близките й. Когато видял колегите си, Георгиев предал доброволно оръжието, последвало и задържането му на основание чл. 63, ал. 1 от ЗМВР. От дома му са иззети зачисленото му служебно оръжие пистолет “Макаров”, два пълнителя и 36 боеприпаси за него, незаконният картечен пистолет със заглушител и приклад, 2 пълнителя, 82 патрона, газов пистолет „Ekol - Special 99” - нерегистриран в информационните системи на МВР, и 13 патрона за него.
Веднага по случая е започнала проверка по описа на областната дирекция. След като материалите били докладвани и разгледани от дежурен прокурор, е образувано следствено дело. Срещу Георги Георгиев е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 144 и чл. 339 от НК. С постановление на прокуратурата на служителя е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.
На Георгиев муе съставен и акт по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Със заповед на директора на ОДМВР – Русе и на основание на Закона за МВР срещу полицая е образувано дисциплинарно производство. Иззети са му служебната карта и оръжие, отстранен е от длъжност за срока на провеждане на производството.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети