Подменят водопровода от Крашевица с пари от Европейската комисия

Десислава Панайотова-Янкова
04.05.2012
размер на текста:

Основен двигател на общия проект е кметът на Рила Георги Кабзималски.

Старият водопровод от ВЕЦ „Крашевица” в Рила може да бъде напълно подменен с финансиране директно от Европейската комисия. Общините Рила, Кочериново и Бобошево вече са напълно готови с проекта за това, но процедурата се бави, заради необходимостта от становище от Водната асоциация на общините от областта, чието формиране е в застой след създаването й.
Това обясни за dennews.bg кметът на Рила Георги Кабзималски. След няколко напомняна от негова страна и колегите му от Кочериново и Бобошево, вчера областният управител Владислав Стойков е обещал до месец да бъде назначен председател на асоциацията и нужното становище да бъде издадено.
Водната асоциация беше създадена в мандата на областния управител Даниела Годинова. Всички общини вече са заявили своите представители, но от няколко месеца раздвижване няма. Губернаторът, които е представител на държавата в асоциацията трябва да определи структурата и да назначи за председател външен експерт. Именно това ще се случи, според обещанието на Стойков, в рамките на месец.
Общият проект на трите общини иначе предвижда подмяната на етернитовите тръби и реконструкция на водопровода от Крашевица, което ще осигури необходимите водни запаси за Рила, Кочериново и Бобошево.
Инвестиционното намерение е разработено а два варианта, като единият е на стойност 1 100 000 лв., а другият -1 600 000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети