Борисов: Управлението на ГЕРБ удължи живота на българина с 1 година

dennews.bg
04.05.2012
размер на текста:

„За трите години управление на ГЕРБ животът на българина се е увеличил средно с 1 година. Това е обявил по време на заседание на Кабинета вчера министър-председателят Бойко Борисов. Думите му са от стенограмата, публикувана на сайта на Министерския съвет. Премиерът се обръща и към министъра на здравеопазването Десислава Златкова за потвърждение на въпросната статистика.
„Днес проведохме с животновъдите среща относно „добавката палма”, както я наричат. Деси, трябва малко повече да го обясните, защото от тези добавки всичко се отделя директно като шлака на сърцето. Обяснете го хубаво. Нямаме против, но на продукта да пише, както на цигарите – „вредно за вашето здраве”, а който иска – да си го купи. Но там да пише кое е чисто – сирене, мляко, да си го има. Който иска да си купи по-евтино, да знае до какво води това. Също да е написано.
Деси, и за статистиката, която излезе за удължаването на живота. За трите години наше управление с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България.
„Да, точно така е и аз се радвам, че от сектор „Здравеопазване” има с нещо, с което да се похвалим. Действително статистиката на ЕВРОСТАТ е положителна. През 2006-2007-2008 г. са били съвсем различни тенденциите. От 2009 г. насам се увеличава продължителността на живота”, заявява министър Златкова.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети