Американец седя забравен в арест 5 дни, бъбреците му почти отказали

DenNews.bg
04.05.2012
размер на текста:

Чонг успял да се надруса с метамфетамин в ареста на ДЕА. Снимка: BBC

Млад американец прекара пет дни в ареста, забравен от служители на агенцията за борба а наркотиците ДЕА. Студентът в Калифорнийския университет бил задържан заедно с приятели в жилищна сграда, в която били намерено голямо количество наркотик. След кратък разпит затворили Даниел Чонг в килия и го оставили без връзка с околния свят цели 5 дни.
„Те така и не се върнаха. Игнорираха виковете ми. И до момента не знам какво се случи“, казва за неволите си студентът.
През петдневния период, прекаран в килията с размери 1,5 на 3 метра младежът предприел крайни мерки за оцеляването си. Започнал да утолява нестихващата жажда със собствената си урина. В тясното пространство намерил прахообразно вещество, което погълнал, а пък то се оказало метамфетамин, чието действие още повече влошило състоянието му.
Арестантът обяснява, че не си спомня почти нищо след третия ден и че започнал да халюцинира в следствие на обезводняването.
В моменти на агония момчето опитвало да издраска на ръката си думите „Прощавай, майко” като използвал парче стъкло от счупените си очила.
Когато полицаите се сетили за него той бил с неадекватни реакции и почти отказали бъбреци.
В акцията при задържането му са открити оръжия и 18 000 таблетки екстази, които не били за продажба, а за собствена употреба, става ясно от разпита на задържаните. Чонг обяснява, че просто попаднал в къщата с намерението просто за да се напуши заедно с приятелите си. Той обмисля възможността да внесе жалба във федералния съд срещу агентите на ДЕА, съобщи адвокатът Айърдейл пред BBC, цитирана от dnes.bg.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети