Внесоха жалба за кражба на саксия срещу дупнишкия траурен бос Хеката

Цветарникът стои пред погребалната агенция, засаден с момини сълзи и здравец, фамилията го прибрала, защото бил ползван за пепелник

Даниела Методиева
04.05.2012
размер на текста:

В истинска сага се превръща историята с отмъкнатата циментова саксия от Евробазара в Дупница, за която собственичката на магазин за спортни дрехи Дафинка Григорова внесе жалба в полицията срещу траурния бос Димитър Георгиев-Хеката.
Жената се оплака, че без да я попита, на 22-и април Хеката наел няколко души, за да натоварят саксията, която тя си е купила преди 8 години, и да му я занесат пред офиса. За кражбата Дафинка Григорова разбрала едва на следващия ден, когато отворила магазина.

Добринка Григорова все още чака Хеката да върне саксията на старото й място.

След разговор с Хеката, той й обяснил, че е взел саксията, защото му трябвала за отливки, и обещал да я върне до дни. В телефонен разговор Хеката обеща и пред dennews.bg. да върне саксията, защото я е взел само за отливка.
Вече втора седмица това не се случва, а саксията е поставена пред офиса на траурната агенция на улица „Николаевска” и е засадена от дъщерята на Хеката с момини сълзи и здравец. Тя изрази недоумение от факта, че Дафинка не спира да си иска саксията при положение, че била собственост на общината. Когато я прибирали дори попитали всички търговци от Евробазара и те им обяснили, че саксията е собственост на общината. Нещо повече, те я взели, защото била ползвана за пепелник, пълна с фасове и всякакви боклуци, а сега само са я преместили на друго място и просто са я облагородили със засаждането на цветя.
Всичко това било направено от семейството на добра воля и с цел въпросната спорна саксия да се стопанисва както трябва. Дъщерята на Хеката дори недоумяваше как може изобщо хората да се занимават с такива глупости, при положение, че не са си занесли саксията у дома, а са я поставили на тротоар, който също е общинска собственост.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети