Изселиха лебед хулиган, тормозил гребци на Кеймбридж

DenNews.bg
04.05.2012
размер на текста:

Г-н Асбо загуби териториалния спор с гребците.

Красивият, но своенравен лебед г-н Асбо си навлече неприятности с манията си да прави пакости, в досегашния си дом р. Кам в Англия,който не успя да раздели с гребците на Кеймбридж. От няколко дни птицата и половинката му са преместени на тайно място, след като властите взеха решение за изселването им.
Не само спортистите, но и почитателите на здравословен живот и разходки край реката ставаха жертва на гневно разперените криле на птицата по време на всеки любовен период. Дори преди година в териториалния спор бе намесена кралица Елизабет Втора с молба от гребци, птицата да бъде убита. Майката на английската нация и повелителка на всички лебеди в Кралството не отвърна на искането за крайното наказание.

Опасен чар. Това е г-н Асбо. Снимките са от личната страница на г-н Асбо във Фейсбук


Заради мълчанието на кралицата и факта, че убийството на лебед на Острова е тежко престъпление, г-н Асбо продължи по-старому с „невъзпитаното” си държание. Опитите да обърне лодките на гребците, стряскането на минаващите хора с викове и крясъци и редовните нападения дори над моторните лодки са само част от стратегията му за защита на любимата и дома.
"Този сезон поведението му стана още по-лошо. Не беше способен да се контролира. Имаше опасност да причини сериозни наранявания, но и самият той да бъде наранен", коментира д-р Пип Нун пред в. „Дейли Телеграф”.
И ако гребците са доволни от изселването на г-н Асбо, то голяма част от британците реагираха гневно, а феновете му в социалната мрежа Фейсбук дори тъгуват. Десетки желаят късмет на г-н Асбо в новия му дом с постове на стената на личния му профил.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети