Клубове за масаж, но не съвсем. Разбиха верига публични домове

DenNews.bg
31.05.2012
размер на текста:

Четири публични дома, замаскирани като клубове за масаж са разбити при операция на ГД «Криминална полиция», областните дирекции в Бургас, Варна и «Специализирани полицейски сили» - Бургас.
За 72 часа са задържани двама бургазлии, разработили четири помещения за прикрити сексуални услуги в Бургас, Варна и в София, информират от Пресцентъра на МВР.
Задържани са общо 15-ма, съпричастни към престъпната дейност. От тях 11 са момичета на възраст между 18 и 22 години. От останалите четирима мъже единият е собственик на фирмата, наемала момичетата, вторият – управител, другите двама - клиенти, които след разпит са освободени.
Помещенията, функционирали като клубове за масаж, били наети под наем в различни кооперации. Фирмата - наемател е регистрирана в Несебър от бургазлията В.Ц./34г./. В официалната й дейност фигурирали и масажни услуги. В.Ц. привлякъл 36-годишния си съгражданин И.И., като двамата започнали да развиват и противозаконна дейност - сексуални услуги срещу заплащане.
В интернет и в специализирана за обяви регионална преса фирмата публикувала съобщения за свободни работни места за масажистки, с посочени няколко телефона за връзка и снимки на голи момичета. Клиентите запазвали час по телефона и били посрещани в интимна атмосфера, на свещи. По стандартна тарифа от 50 лв.. ползвали услугата еротичен масаж с т.н. «щастлив край». Ако в него участвало и второ момиче по «евино облекло», клиентът доплащал 30 лв. Следваща екстра – реален сексуален сеанс струвал 100 лв. за час, пише в сайта на МВР.
Криминалистите от областната дирекция на МВР в Бургас засекли нерегламентираната дейност в студията през февруари тази година, когато и започнало разследването под ръководството на Районната прокуратура. Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми.
В.Ц ще отговаря за това, че в съучастие с по-възрастния си съгражданин от ноември м.г. до края на май т.г. е вършил незаконната си дейност в Бургас, Варна и София в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив До момента е установено, че мъжете са наели на работа общо 14 момичета, които ползвали за развратни действия - дори полагали грижи за тях, свързани с придружаване, охрана и задоволяване на ежедневни нужди.
По време на операцията, проведена паралелно в двата крайморски града и в столицата, са иззети многобройни веществени доказателства. Установени и разпитани са свидетели и пострадали от противозаконната дейност. Двамата бургазлии са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, след което предстои гледане на мерките им за неотклонение..

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети