Данчо Лазаров: Оставка ли? Мислим за нов селекционер

DenNews.bg
31.05.2012
размер на текста:

Данчо Лазаров Снимка: БГНЕС

Драмите в българския волейбол като че ли няма да спрат скоро. Президентът на родната федерация Данчо Лазаров по никакъв начин не отстъпва от позицията си и дори след огромния натиск не смята да си даде оставката. Нещо повече – Лазаров обръща нещата в своя полза, стана ясно след срещата между ръководството на федерацията с представители на повечето наши клубове, отбелязва Спортал.
„Какво искате да ви кажа? Събирането не бе заради Стойчев. Този проблем не бе на дневен ред. Говорихме за съвсем други неща. Имаме много опции пред себе си. Да, за селекционер на националния отбор говоря. Водят се договорки с различни специалисти и още веднъж потвърждавам, че имаме много различни възможности. Къде беше моята грешка ли? Няма такава. Напротив. Грешката бе на националния отбор и се състоеше в едно основно нещо – че не бихме Германия. Иначе такива разговори и проблеми едва ли щеше да има. Не казвам, че Радостин е продал мача и заради това са разногласията. Няма да оказвам натиск на никого. Не съм събрал клубовете заради това“, отсече Лазаров след края на работната среща.
Както е добре известно, селекционерът на националния ни отбор Радостин Стойчев поиска от Лазаров да си подаде оставката до 10 юни, а в противен случай треньорът ще се откаже да води държавния тим.
На 14 юни пък ще се проведе редовно общо събрание на централата, в дневния ред обаче няма точка за промени в ръководството.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети