6 отбора без лиценз за „А” група

DenNews.bg
31.05.2012
размер на текста:

Цели 6 клуба от елитната ни футболна група не са получили лиценз за новия сезон, съобщи ТВ7. Лицензионната комисия към БФС е установила, че въпросните отбори не са изпълнили необходимите изисквания, което означава, че възможно най-скоро трябва да се поправят, за да бъдат допуснати до участие в новото първенство.
Смята се, че финансови проблеми имат Локомотив Сф, Монтана, Ботев Вр, Славия, Миньор Пк и новакът Пирин ГД. За „железничарите” отдавна се говори, че са един от проблемните тимове, а за изненада в този списък може да се счита присъствието на Славия, за който се смяташе, че е един от най-изрядните клубове у нас. На 6-те отбора е даден срок от една седмица за апелация, като според запознати по-голяма част от тях вече са подготвили допълнителни документи и ще спасят кожата.
Припомняме, че преди дни от БФС съобщиха, че шест клуба са по¬лучили лицензи за евротурнирите. Това са Лудогорец, ЦСКА, Левски, Литекс, Черноморец и Локомотив П¬д, което автоматично означава, че те са получили лицен¬зи и за нашия шампионат, въпреки информациите, че „армейците” и „акулите” имат сериозни проблеми.
На 6 или 7 юни ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което ще бъде обявено официално от колко отбора ще бъде съставена „А” група през новия сезон. Очаква се в крайна сметка 14 тима да се състезават елитната ни дивизия догодина.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети